تعریف لوازم دکوری
لوازم دکوری مجموعه وسایل و اشیایی می باشند، که در کنار تجهیزات اساسی دکور همچون مبل، تلویزیون، پرده، فرش و سایر کفپوش های همانند سرامیک و پارکت قرار داده می شوند. و علاوه بر زیباتر سازی محیط، معمولا باعث تسهیل عملکرد دیگر وسایل و یا محافظت از آن ها می شوند.
برای مثال استند گلدان، فضایی برای نگهداری گلدان های گوناگون در اتاق به دست می دهد که در عین حال خود استند هم به دلیل طراحی و اشکال زینتی میتواند جلوه جذابی در محیط داشته باشد.
لوازم دکوری در چه جایی بکار می روند
برای بررسی دقیق تر وسایل دکوری، محیط منزل را بخش بندی می نماییم و در حد توان برای هر قسمت به معرفی لوازم مربوطه می پردازیم. مشخص است که در هر محیط بسته به شکل، رنگ و اندازه وسایل اصلی، بایستی لوازم دکوری مناسب انتخاب شود. توجه نمایید که این وسایل بایستی به طور کامل در خدمت
دکوراسیون باشند. زیاده روی در بکارگیری تجهیزات تزیینی، ضمن ایجاد خستگی و القای حس آشفتگی، موجب شلوغ شدن محیط و کم شدن جلوه دیگر وسایل می شود.
لوازم دکوری پذیرایی
سالن پذیرایی معمولا آراسته ترین و جذاب ترین بخش هر خانه می باشد به اینن علت که محل گردهمایی اعضای خانواده و مهمانها است. هماهنگی اسباب و اثاثیه این بخش و چیدمان مناسب آن ها، در جلب توجه مهمان و القای حس صمیمیت و راحتی در افراد خیلی موثر می باشد.
میز نوشیدنی از جمله وسایل دکوری کاربردی می باشد که در کنار میز اصلی مبلمان، جهت افزایش فضای پذیرایی و قرار دادن فنجان چای، قهوه، شربت و امثال اینها مورد استفتده قرار می گیرد. بیشتر از هر چیز هماهنگی رنگ و طرح این میز بایستی مد نظر باشد.
کنسول آینه از دیگر لوازم خانگی می باشد که بایستی متناسب با سبک مبلمان منزل اینکه مدرن و استیل باشد یا چوبی و سلطنتی انتخاب گردد و نقش به سزایی در زیبایی دکوراسیون داخلی دارد.
یک قفسه کتاب نقلی در کنار مبلمان امکان بهره گیری از کتب ارزشمند ادبی و داستانی را در دورهمی های خانوادگی به ارمغان می آورد. علاوه بر این وجود تعدادی کتاب در محیط، شوق مطالعه و کتابخوانی را در افراد بیشتر می کند.
تزیینات نوری همچون لوستر، آباژور، چراغ مطالعه و چراغ های دیواری برای متمرکز کردن نور به منظور تاکید بر یک تابلو، قاب عکس و تشدید نور در محل نشیمن به کار می روند. رنگ بندی این لوازم دکوری و همچنین رنگ خود نور تاثیر بسزایی در ایجاد دکوراسیون داخلی منزل و دکوراسیون های مختلف کلاسیک، مدرن، اشرافی، هنری و غیره دارد.
وجود گل و گیاه در هر محلی، حس طراوت و شادابی را به افراد منتقل می کنانتقال می دهد. گلدان یکی از جذاب ترین لوازم دکوری در سالن پذیرایی می باشد که علاوه بر گل هایی که در آن قرار می گیرد، جنس و شکل خود گلدان هم در زیبایی محیط موثر است.
همچنین نمایان گر سلیقه و نوع تفکر میزبان می باشد.
آینه و شمعدان مظهر صداقت و روشنایی در فرهنگ ما هستند. از قدیم در خانه های ایرانیان آینه و شمعدان عضو ثابت خانه ها بوده است. و در حال حاضر نیز انواع آینه و شمعدان در طرح های ظریف و دلربا، در رنگهای طلایی، نقره ای، مسی و غیره جزو وسایل دکوری منزل می باشند.
تابلو با هر تصویری که بر روی آن باشد، خیلی راحت جلب توجه می نماید. افراد بر اساس سلیقه و نوع پسند خود تابلوهایی از تصاویر نقاشی و عکس از طبیعت، افراد مشهور، اعضای خانواده و دوستان را در سالن پذیرایی نصب می نمایند. که علاوه بر گرامیداشت محتوای تابلو، نمای سالن را هم زیباتر نمایند.
ساعت یکی دیگر از لوازم دکوری است که کاربردی دو منظوره دارد. بسیار پیش می آید که بعد از مدتی گفتگو در یک مهمانی افراد بخواهند زمان را بدانند. انواع ساعت در سایز و اشکال گوناگون مناسب برای هر نوع دکور، علاوه بر نشان دادن زمان، به افزایش جذابیت محیط نیز کمک می کنند.
وسایل دکوری اتاق خواب
اتاق خواب محل استراحت و کسب آرامش است. از طرفی یک فضای خصوصی برای افراد می باشد تا به کارهای شخصی خود بپردازند. اغلب لوازم دکوری اتاق خواب برخلاف سالن پذیرایی دارای شکل و طرح خودمانی و کم تر رسمی هستند. آباژور، لوستر ستاره ای و درختی با نور ملایم و بیشتر در رنگ های همچون آبی، بنفش و قرمز زینت بخش سقف و اطراف تخت خواب می باشند.
انواع چوب لباسی های دیواری و ایستاده در طرح های درختی، مترسک و به اشکال پرندگان و حیوانات می توانند زینت بخش اتاق خواب برای کودکان و بزرگسالان باشند.
بیشتر مردم در اتاق خواب، خرت و پرت های زیادی دارند که کم حجم و کوچک هستند اما تعدادشان زیاد است. استندهای قفسه بندی شده و یا بوفه های دیواری از جنس فلز، چوب، ام دی اف و پلاستیک فشرده گزینه مناسبی در میان وسایل دکوری هستند. که می توانند برای سامان دهی این تجهیزات بکار گرفته شوند. همچنین یک صندوقچه کلاسیک میتواند نمای دلپذیری اضافه کند. و جایی برای انبار کردن لباس و انواع وسایل خرد و ریز باشد.
لوازم دکوری آشپزخانه
آشپزخانه محلی است که شاید کمتر در دید مهمان قرار بگیر اما وجود لوازم دکوری در آن در ایجاد انگیزه برای افراد خانواده به خصوص بانوان که مدت زمان قابل توجهی را در آن به فعالیت های مختلفی از قبیل پخت و پز و شست و شو می پردازند، تاثیر فراوانی دارد.
در حقیقت هرچه فضای آشپزخانه دلپذیر و دسترسی به تجهیزات ساده تر باشد فعالیت در آن، لذت بخش تر است. آویزهای روی اپن، گلدان هایی با گیاهان طبیعی و مصنوعی، استیکر ها و گیره های چوبی، پلاستیکی و فلزی که بر روی در یخچال و کابینت ها نصب می شوند،
شلف های قفسه بندی شده برای نگهداری ادویه جات و حبوبات، ظروف فانتزی برای نگهداری روغن، مایع ظرفشویی، دستگیره های پارچه ای و سبد های حصیری گوناگون از جمله لوازم دکوری در آشپزخانه هستند.
لوازم دکوری اتاق کار
بعضی افراد که بصورت انفرادی کار می کنند. همچون نویسنده ها و هنرمندان در صنایع دستی کوچک، محلی در خانه جهت کار کردن خود در نظر گرفته می گیرند. همچنین افرادی در مشاغل پشت میزی مشغول هستند مانند کارمندان، وکلا و پزشکان در مطب و مغازه داران. این افراد جهت جلوگیری از خستگی در طی کار نیاز دارند که محیط کاری خود را با لوازم دکوری که باعث سرگرمی و تعویض روحیه شود، تزیین نمایند.
استفاده از انواع دیوارپوش های جذاب، تابلو های هنری، دارت، کتابخانه و استند های طبقه بندی شده، ساعت دیواری، گل و گیاهان طبیعی، چراغ مطالعه، نورپردازی با لامپ های ال ای دی و هالوژن، انواع صنایع دستی مکعب و استوانه و دیگر اشکال هندسی جهت نگهداری نوشت افزار و لوازم التحریر اداری و یک ویترین شیشه ای به منظور قرار دادن اشیای تزیینی از جمله وسایل دکوری و پر کاربرد در محیط کار میباشند.
لوازم دکوری تراس
تراس یک مکان با گردش هوای آزاد است که برای محفل کوچک خانوادگی یا دوستانه، صرف صبحانه و یا عصرانه استفاده می شود. یک از لوازم دکوری رایج در تراس، گلدان با انواع گیاهان و گل های رنگارنگ است. به همراه این پوشش چمن مصنوعی، صندلی های راحـتی چوبی، تاب، میز و صندلی های فـانتزی، باربیکیو، چراغ دیواری و یک چراغ آویز بیرونی می توانند زینت بخش تراس منزل باشند.
وسایل دکوری سرویس بهداشتی
سرویس بهداشتی از جمله مکان هایی است که افراد مدت زمان طولانی در آن نمی مانند اما در همان لحظات استفاده از سرویس، وجود برخی لوازم دکوری علاوه بر تسهیل نظافت، موجب آرامش و نشاط فرد می شود.
سبد رختـکن، استند برای قرار دادن انواع شامپو، صابون، رنـگ مو و دیگر مواد شوینده، پرده های تزیینی ضد آب، آینه، گیاهان سازگار با محیط مرطوب، ظروف نگهدارنده شامپو و مایع دستشویی، خوشبو کننده های برقی و کمدهای دیواری برای نگهداری لوازم اصلاح و آرایش از موارد پرکاربرد در تزیین سرویس بهداشتی میباشند.
نکاتی درباره انتخاب لوازم دکـوری
در خصوص لوازم دکوری به این دلیل که نشان دهنده سلیقه، نوع فکر و علایق شخصی هر فرد هستند. پس دقت کنید که چه چیزی از خود به دیگران نشان می دهید.
در نظر داشته باشید که هر وسیله ای برای هر محیطی مناسب نیست. برای مکان رسمی ترجیحا از لوازم دکوری نوستالژیک و فانتزی به کار برده نشود. در دکوراسیون کلاسیک استفاده از لوازم دکوری مدرن مجاز نمی باشد. مگر اینکه نوع دکور تلفیقی باشد. توجه به تم کار و پس زمینه شغل نیز در بکارگیری تزیینات دکوری در محیط کار بسیار مهم و موثر می باشد.
برای مثال از یک پزشک انتظار تمیزی، سلامت و بهداشت می رود در نتیجه بهتر است در انتخاب لوازم تزیینی مطب، از طرح های ساده و رنگهای روشن استفاده شود. برای یک وکیل، یک تندیس ترازوی قانون یا شمایلی از شخصیت های برجسته حقوقی در تاریخ می تواند برای وسایل دکوری مورد استفاده قرار بگیرد.
رنگ بندی لوازم دکوری بایستی مکمل رنگ تجهیزات اصلی باشد. تلفیق طیف گسترده رنگ های سرد با تعداد اندکی لوازم تزئینی به رنگ گرم جذابیت زیادی ایجاد می نماید. برای مثال در یک میز سراسر قهوه ای سوخته، یک جامدادی نارنجی رنگ جلوه دلپسندی دارد. بر روی یک پیشخوان کاملا سفید، یک گلدان سیاه براق به خوبی جلب توجه می نماید.
نکته پایانی
و در آخر بایستی بدانید که در حال حاضر خیلی از دکورها در منازل و دفاتر کار، دارای اِلِمان های اصلی مشترک و مشابه می باشند. آنچه که می تواند تمایز ایجاد نماید لوازم دکوری می باشد. در نظر داشته باشید که در محفلی رسمی که همه کت و شلوار پوشیده اند. یک عینک، ساعت یا دکمه سرآستین می تواند یک نفر را در نظر دیگران برجسته نماید. به همین صورت، یک گلدان، یک نوشت افزار خوش رنگ، یک تابلوی جذاب و یا حتی یک هواساز خوشبو می تواند تاثیر عمیقی بر ذهن مهمان، دوست و یا مشتری شما بگذارد.